sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2010

Kesän viettoa ja kuvailtuja taide-elämyksiä

Hiljaista on ollut, myönnetään. Tämän hiljaisuuden aikana olen tosin saanut taas muutaman lukijan lisää, kivaa.

Majoitin tuossa kaveriani puolentoista viikon ajan, kun hän tuli kauempaa kanssani samaan työpaikkaan. Kaverin ollessa kylässä jäi vähän blogin päivittelyt vähemmälle.

Kun kaveri lähti juhannuksen alla takaisin kotiin, lähdin minä Pohjanmaalle "sukutilalle" Perämaahan. Oli oikein mukava syödä kunnon kotiruokaa, jonka raaka-aineena oli melko pitkälti luomu ja lähiruoka. Pääsin syömään nokkosvohluja, jonka nokkoset olivat omasta pihasta ja maitona käsittelemätön lehmänmaito. Sitä "aitoa" lehmän maitoa tuli juotua myös aika paljon. Siinä oli hivenen eroa tavallisesti kotona juomaani rasvattomaan maitoon. Olisin viihtynyt Etelä-Pohojanmaalla kyllä pirempäänkin, vaikka siellä oli meleko paljon niitä mäkärääsiä ja hyttyysiä.

Pari viikkoa sitten radiossa joku kertoi isästään, joka on sukututkija. Hän sanoi, että jos isältä kysyy jostain tyypistä, että mitenkäs se nyt olikaan sukua, saa oikein pitkän ja lavean selityksen sukuhistoriasta. Meidän isä on harrastanut sukututkimusjuttuja vuosikausia, enkä osannut heti yhdistää tuota häneen. Mutta eilen, kun kysyin isän isän sisaruksia - en muistanut niiden kaikkien nimiä - sain kovin pitkän ja yksityiskohtaisen selvityksen sekä isän isän että isän äidin puoleisista suvuista. Avuksi otettiin myös läppärillä olevat tiedot. En valita, itsehän kysyin. Se oli sitäpaitsi minusta ihan mielenkiintoista.

*******

Minä olen vihdoin ja vihdoin saanut valokuvautettua ompelutyöni ja kuvat jopa ovat koneellani, mutta niiden laittaminen blogiin ei näemmä onnistunutkaan. En tiedä miksi, mutta en jostain syystä pysty klikkaamaan "lisää kuva" -kohtaa, enkä tietenkään muista kuvan html-koodia. Yritän saada kuvat jossain välissä tännekin saakka, siksi ne otatin.

*******

Pari viikkoa sitten olin Cross Over -festareilla katsomassa kuvailtua burleski-esitystä. Siitä sekä kuvaillusta Risto Räppääjä ja polkupyörävaras -elokuvasta tulee juttua myöhemmin. Nyt minulla on hirvittävä nälkä - Perämaassa tottui syömään paljon ja hyvää, joten nyt kotona nälkä yllättää.

8 kommenttia:

Lilithea kirjoitti...

Kansa vaatii kuveja ja hyviä kuvatekstejä!

Hyvä ruoka on juhannuksen tärkein asia. Arkisyömiseen on aina vaikea palata.

Spring kirjoitti...

Aivan ihana blogi, jään seuramaan :))

Emmapsi kirjoitti...

Bongasin tän sun blogis Demistä ja pakko alkaa lukemaan, niin ihanasti kirjotat :---) Hyvää kesää sulle ! :>

iwory kirjoitti...

tosi kiva blogi sulla!

pakko kyllä kysyä, että miten voit harrastaa piirtämistä? jäi mietityttämään kauheasti =)

elskuu kirjoitti...

bongasiiin sut demist !:) mut ää miten näät nää kommentit?

Lindis kirjoitti...

Löysin sun blogis demistä, on pakko alkaa seuraamaan. ^^

Isak kirjoitti...

Kuvaongelma on ratkaistavissa seuraavasti:
Mene Bloggerin hallintapaneelin kautta asetuksiin ja valitse sieltä linkki "sähköposti ja mobiililaitteet". Siellä on kohta "sähköpostijulkaisussa käytettävä osoite". Sinne pitää laittaa jokin sana, jota käytetään siinä osoitteessa. Tällöin voi siis lähettää blogimerkintöjä suoraan siihen osoitteeseen, jolloin aihe on merkinnän otsikko ja itse viesti merkinnän teksti. Jos liität sitten kuvan siihen sähköpostiviestiin, pitäis sen tulla mukaan merkintään.

Olen kokeillut tota vain kerran, ja silloin toimi. Minä pystytin ton sähköpostiosoitteen, jotta pystyisin lähettämään blogimerkintöjä sähköpostitse kännykällä.

Anonyymi kirjoitti...

Lilithea: Kuvia tulee, heti kun saan lisättyä ne...

Iwory: Piirrän sellaisella alustalla, jonka päällä kun piirtää paperille, viivat tulevat koholle. :)

Elskuu: Koneellani on sellainen puheohjelma, joka lukee näytön tekstit. Sen avulla käytän tietokonetta ylipäänsä ja saan nämäkin kommentit luettua.

Isak: Täytynee kokeilla.

Ja te kaikki muut uudet lukijat: Oikein kivaa, että olette löytäneet tänne, tervetuloa uudestaan! =)