sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2014

Induktiolieden selätys

Uusi kotini tutustutti minut tosiaan samalla myös itselleni uudenlaiseen lieteen, induktioon. Tässä liedessä oli - näin sokkokäyttöä ajatellen - pienenä haasteena hipaisunäppäimet. Toki myös levyt, jotka ovat vaan samassa tasossa olevaa pintaa, on vähän vaikea löytää, mutta kyllä niiden rajat sen verran tuntuu, että tarkasti tunnustellen kattilan saa kohdalleen.

Niiden hipaisunäppäinten takia mietin, mahdanko onnistua lainkaan tuon käytössä. Kuitenkin ongelma ratkesi ns. kuplatarrojen avulla: kuplilla on merkitty kaikki tarpeelliset näppäimet. Tuollaisia merkitsemiseen tarkoitettuja tarroja on myös vähän muunkin muotoisia kuin pelkkiä kuplia (myös eri värejä löytyy). Minulla ei kuitenkaan ole kuin tuota yhtä. Nyt olisi ollut jopa hyötyä erilaisista tarroista, niin olisi voinut merkitä plus- ja miinus-nappulat eri tarroilla. Menee se näinkin. Ehkä elokuussa apuvälinemyymälän taas avauduttua käyn ostamassa erilaisia merkkaustarroja.

Noilla kuplilla on minulla merkitty mikrossa minuutteja, pyykkikoneessa pari ohjelmaa, tiskikoneessa myös oikea ohjelma, ompelukoneessa käyttökelpoisimmat ompeleen tiheydet... Kaikenlaista. Sellaiset laitteet, joissa manuaalisesti väännetään jotain kiekkoa oikeaan asentoon, on vielä aika helppoja käyttää sokkona ja tarvittaessa merkata. Valitettavasti vaan enenevissä määrin kaikki taitaa olla jotain näytöllisiä vehkeitä, jolloin käyttö sokkona vähän vaikeutuu. Ehkä kuitenkin onnistun vielä löytämään tiskikoneen, jota pystyn käyttämään.

Tässä vielä kuva havainnollistamaan näppäinten merkkailuja. Enää pitää vaan osata laskea, montako kertaa nappia painaa. Keskellä oleva teippi yritti estää ajastimen käytön, mutta se tuntee kosketuksen teipin läpikin. Tiedänpähän ainakin, mistä kohtaa ei kannata hiplailla. Näillä merkinnöillä onnistuin eilen kokkaamaan itselleni ruokaa. (älkää välittäkö sormenjäljistä kuvassa, en minäkään välitä.)

4 kommenttia:

Tytti Matsinen kirjoitti...

Inhoan induktioliesiä ja mä sentään näen edes jotain. Mutta jostain syystä tän postauksen teksti on sinistä ja alleviivattua, mikä on vähän haastavaa, kun blogipohja on tummansininen. En tiedä, mitä siellä päässä on oikein tapahtunut :D

Ronja kirjoitti...

Oh! Kirjotin ton tekstin puhelimella ja mulla oli vähän vaikeuksia saada sitä tänne, varmaan toi kummallisuus johtuu siitä... Pitää siis avata kone ja tutkailla tilannetta.

Ronja kirjoitti...

Onko teksti nyt parempi? :)

Anonyymi kirjoitti...

Induktioliesiä on myös kierrettävillä nappuloilla toimivina. Taidat asua vuokralla, joten vuokraisäntäsi ei liene ajatellut liettä hankkiessaan, että sitä pitäisi pystyä käyttämään sokkona.