perjantaina, toukokuuta 01, 2009

Vappuhumua

Vietin vappuaaton ensin koululla karatenorsuna (valitettavasti unohdin otattaa siitä kuvan...) ja illan itsekseni kotona. Kouluunkin menin vasta kahteentoista ja missasin yhdeltätoista olleen saippuakuplamarssin. Tarkoitukseni oli ehtiä siihen, mutta menin viiltämään puukolla peukalooni, enkä löytänyt laastareita. Viimeisen tunnin sain sitäpaitsi hikoilla spinningissä. Varsin mukava laji.

Eilis ilta meni tosissaan kotona istuskellessa. Yritin syödä munkkeja, mutta jostain syystä tuli ällötys sitä rasvaa ja sokeria kohtaan, että melkein piti pakottaa munkit alas. Kolme niitä vaan meni eilisen aikana, sen lisäksi kyllä aika monta munkin reikää. Istuskelin tietokoneella, juttelin kavereiden kanssa mesessä ja jossain vaiheessa kuuntelin Annan nuoruusvuosia. Nukahdin siihen ennen yhdeksää ja totesin harmissani, että tässä tämäkin appu sitten varmaan menee - nukkuessa. Kömmin kuitenkin uudestaan ylös ja jämähdin tietokoneelle. Venyttelin jopa, eikä tänään ollut edes käveleminen tuskaa, mitä pelkäsin.

Tänään minä pääsin vasta vappua viettämään. Olimme kaveriporukalla piknikillä Töölönrannassa. Viisi kalliolaista ja yhden kalliolaisen viisi muuta kaveria. Hauskaa oli. Ihanan lämmin ja aurinkoinen sää.

Siinä piknikillä ollessa - oikeastaan enemmän sen jälkeen - tajusin, miten syöminen voikaan olla välillä vaikeaa. En nimittäin syönyt oikein mitään. En tiennyt, mitä kaikkea meillä oli, en viitsinyt olla koko aikaa kyselemässä, että mitä sieltä nyt löytyy ja voiko joku antaa minulle sitä ja tätä ja tuota. Eikä porukka ollut minulle riittävän tuttu, että olisin voinut mennä käpälöimään sitä eväsläjää rauhassa. Oikeastaan tajusin, etten osaa syödä rennosti ikinä silloin, jos esimerkiksi pöydässä on paljon erilaisia juttuja, jota voi vaan ottaa. Ellei tietysti joku ensin näytä, missä mikäkin on. Silti se on vaikeaa. Paitsi tietysti, jos olen yksin.

Ulkona on ihanan kesäinen sää ja on sääli istua sisällä. Voisin viedä oikeastaan läppärin pihalle. Tai jopa tehdä jotain muuta kuin istua tietokoneella. On jo ihan jotenkin lomafiilis ja on typerää, että kesäloma alkaa vasta neljän viikon päästä. Ei minulla ole yhtään sellainen olo, että voisin tässä tehdä jotain läksyjä. Eihän lomalla ole läksyjä!

2 kommenttia:

Tuukka kirjoitti...

Niin mikä on karatenorsu, ja sori tää säätösäätö

Ronja kirjoitti...

Hih...

Olin siis meidän koulun vappunaamiaisissa pukeutunut "karatenorsuksi". Norsun pää ja karate (aikido) puku, keiko-gi.