tiistaina, huhtikuuta 03, 2012

Pientä blogihiljaisuutta

Olen ollut vähän laiska päivittämään blogiani, eikä parempia aikoja sen suhteen näytä olevan ihan heti tulossa. (ohoh, olen saanut kivasti uusia lukijoita! Tervetuloa!)

Viimeaikainen hiljaisuus on johtunut tosiaan enimmäkseen laiskuudesta – pari jutuntynkääkin kirjoitettavaksi olisi ollut mielessä, muttei ole vaan tullut kirjoitettua. Tuleva blogihiljaisuus toivottavasti johtuu myös siitä, että luen ahkerasti kolmeen pääsykokeeseeni ja harjoittelen kitaransoittoa tutkintoani varten, muun muassa.

Tänään sain jo humanistiselta tiedekunnalta tiedon, että minulle on myönnetty pääsykokeisiin hakemani erityisjärjestelyt. Käytännössä se siis tarkoittaa tunnin lisäaikaa, pääsykoetehtäviä sähköisesti tekstitiedostona ja oikeutta käyttää omaa tietokonetta apuvälineineen (puheohjelma, pistenäyttö jne). Sanoisin siellä toimitun aika nopeasti, sillä vasta perjantaina vein hakemuksen yliopistolle, eikä silloin edes opintotoimisto ollut auki, vaan hakemukseni kulkeutui oikeaan paikkaan vahtimestarin välityksellä.

Perjantaina vein samasta asiasta hakemuksen myös valtiotieteelliseen tiedekuntaan. Tiedekunnan kanslian löytäminen ei ollut niin helppo juttu, sillä se ei sijainnut päärakennuksessa kuten humanistinen tiedekunta. Mutta löysin sieltä ihan suoraan sen ihmisenkin, jolle paperi piti toimittaa. Olettaisin siis saavani erityisjärjestelyt myös sosiologian pääsykokeeseen.

Hallitakseni ajankäyttöäni paremmin ryhdyin myös Facebook-lakkoon huhtikuun ajaksi. Ensimmäiset päivät ovat sujuneet ihan hyvin, vaikka välillä tekeekin kovasti mieli käydä vilkaisemassa, mitä siellä mahtaa tapahtua… En ole käynyt. Sen sijaan erninäisiä blogeja tulee kyllä luettua. Saan myös aikaani mukavasti kulutettua hiplaamalla jälleen toimivaa iPhoneani (tai vaihtelevasti toimivaa) ja lainaksi saamaani iPadia. Kummallakin näistä myös koekäytän yhtä kivaa ja hyödyllistä sovellusta.

Niin, niihin pääsykokeisiin pitää lukea… Kyllä minä eilen taas ryhdistäydyin sen suhteen.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

On sulla kyllä hitosti luettavaa, tsemppiä vaan! Mäkin lukisin oikein mielelläni oikiksen pääsykoekirjoja, jos vaan saisin ne joskus Celiasta.