maanantaina, marraskuuta 12, 2012

Olipa kerran...

…nilkka, joka nyrjähti. Sitten se nyrjähti uudestaan ja uudestaan, taas uudestaan.

Ja sitten sen nilkan omistajaa jo otti aika pahasti päähän.

jos olisi rahaa, menisin yksityiselle, sillä muutoin ketään ei tunnu kiinnostavan tutkia nilkkaani kovin tarkkaan. Minusta jossain on jo vikaa, jos saan kävelyvauhdissa tukisiteen kanssa nyrjäytettyä nilkan, kun astun alas 2 cm patjalta.

Tähän kyllä vaikuttaa olennaisestit myös sokeus. Kun en näe näitä pieniä korkeuseroja, aivot eivät lähetä mihinkään viestiä siitä, että lihaksia pitäisi käyttää vähän eri tavalla. Ja kun kuvittelen käveleväni tasaisella ja yhtäkkiä onkin joku pieni epätasaisuus, kuten (madallettu) rotvalli, patja, laattojen välissä tai asvaltissa rko, saan nilkkani väännettyä.

YTHS:n tätiä ei tänään kiinnostanut kuin se, onko nilkkani murtunut. No ei ole. Sain vain kehotuksen soittaa huomenna uudestaan, jos on turvotusta, kipuä ja varaaminen ei onnistu. Sitä päivää saa odotella, etten minä pysty varaamaan kipeälle jalalle – entä sitten, jos vähän sattuu…

Tahtoisin nilkkani kuntoon, koska TAHDON treenata. Olisi ihan kiva, jos joku joskus viitsisi tutkia sitä enemmänkin kuin sen verran, että ”on turvoksissa, pistetään tukiside ja syä kipulääkettä”.

Jos liikuttelen käsin nilkkaani ja vertaan sitä toisen nilkan liikkumiseen, tuntuu siltä,ettei nilkan nivel ole juuri yhtään paikallaan. Se vaan heiluu ja lonksuuu.

Nyt saa kärsiä siitä, ettei ole tullut hankittua tapaturmavakuutusta riittävän aikaisin…

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vastaavassa tilanteessa olen saanut suuremman avun fysioterapeutilta (kuin lääkäriltä). Olisiko YTHS:llä fysioterapeutteja? Tai urheiluseurallasi?

Ronja kirjoitti...

Olen itse asiassa jo viikko sitten varannut YTHS:ltä fysioterapia-ajan, mutta nyt, kun sain sen uudestaan nyrjäytettyä, olisi ehkä kiva saada sitä näytettyä jollekin. Fyssariaikani on vasta joulukuun puolivälille. Ehkä käyn ihan urheilulääkärillä...

Unknown kirjoitti...

Harmillista tollanen, mut ihan sama mun nilkkojen kans: Tukiside ja kipunappeja, näkemiin ja kiitos.

Tarunblogi kirjoitti...

Moi!
Voi itku sen nilkan kanssa. Olisko sun mahdolista soitaa vanhemmilles jos ne laitais rahaa sun tilille et pääsist sinne yksityis lääkärille?

Anonyymi kirjoitti...

Voi surku..tuohon ei taida BlindSquaresta olla apua. Ei osaa sanoa: varo reunaa tvs....:-) terveisin lundvallin marjo

Hanna kirjoitti...

Äh en nyt tiedä minne tämä kommentti pitäisi tunkea, joten olkoot vaikka tässä.

Kulutin (ja olen siitä hyvin iloinen!) suuren osan päivästäni lukiessani blogisi läpi. Ihastuin aitoon kirjoitustyyliisi ja siihen, kuinka blogi kertoo tarinasi yläasteen lopusta yliopistoon! Ihana lukea, kuinka itsevarmuutesi on kohonnut ja olet itsenäistynyt pärjäämään arjessasi. Näkevänä on todella mielenkiintoista lukea sokean arkea realistisen kuvauksen kautta.

En tosiaan ole sokea, ja elämänvaiheeni on "vasta" puolessa välissä blogiasi, mutta olen hämmentynyt, kuinka paljon samoja asioita olet pohtinut matkallasi. Välillä tuntuu, että kirjoittaisit minun elämääni ja minun tulevaisuuttani. Koen itse käyneeni saman epävarmuuden ja itsensä etsimisen ainakin osottain (vielä on matkaa) läpi. On upeaa lukea, kuinka elämäsi on muotoutunut ja vakiintunut nykytilaasi ja uusi aikakausihan on taas alkamassa yliopiston merkeissä!

En oikein tiedä mitä sanoa, mutta olen todella ylpeä sinusta ja onnellinen puolestasi! Ansaitset todellakin olla se itsevarma nainen, keneksi olet kasvanut! Kaikkea hyvää sinulle ja jään mielenkiinnolla seuraamaan :)

Ronja kirjoitti...

Hanna, kiitos paljon kommentistasi! Vasta nyt oikestaan tajusin, että olen ihan tosissaan kertonut elämästäni aika monen vuoden ajan... Ja kiva kuulla, että tekstistä huomaa myös itsevarmuuden kohonneen - näin itse sitä ehkä täysin ei hahmota, mutta ainakin ulkopuoliselle aukeaa. Toivottavasti viihdyt jatkossakin! :)

Kompastuja kirjoitti...

Tuosta 2 cm:n korkeuserosta tuli mieleen viime aikojen videolinkki, missä kerrottiin eräästä New Yorkin metron portaista, jossa yksi askelma on erikorkuinen kuin muut. Juttu on aika hyvin tiivistetty linkin tekstissä:

http://www.nbcnewyork.com/news/local/Subway-Stair-Tripping-People-Fall-Steps-Brooklyn-Station-36-Street-Sunset-Park-MTA-160629545.html

Olen tainnut itsekin kompastua tuossa New Yorkin matkallani joskus. Nyt selvisi syykin.

Anonyymi kirjoitti...

Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A theme like yours with a few simple adjustements would really
make my blog shine. Please let me know where you got your design. Thanks a lot

Also visit my homepage: work out plans without weights

Anonyymi kirjoitti...

Great post. I'm dealing with some of these issues as well..


Feel free to visit my homepage ,craftsman lawn mower repair Camas Or,

Anonyymi kirjoitti...

So if you have ever asked yourself "What is the fastest way to make money. The real problem is the work that affiliates have to do before they can start promoting the free e - Book that come across and like. Set up your blog or website and start writing articles to submit.

Feel free to visit my blog ... fastest way to make money in gta 5 online no glitches allowed ()

Anonyymi kirjoitti...

excellent put up, very informative. I'm wondering why
the other experts of this sector do not notice this.
You must proceed your writing. I'm sure, you've a great
readers' base already!

My site ... Personals Ads New York, ,

Anonyymi kirjoitti...

Hi there, You've done an incredible job. I'll certainly digg it
and personally recommend to my friends. I am sure they'll be benefited from this site.


Also visit my homepage :: mr plumber Cave Creek

Anonyymi kirjoitti...

Hey There. I discovered your weblog the usage of msn. This is an extremely smartly written article.
I'll be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information.
Thanks for the post. I will certainly return.

my blog post ... Chemist Direct Healthcare Products

Anonyymi kirjoitti...

Great article.

Feel ffree to surf to my weblog: iron force hack download

Anonyymi kirjoitti...

cheap celine bags online
Woah! I'm really loving the template/theme of this website.
It's simple, yet effective. A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between superb usability and appearance.

I must say you have done a excellent job with this.
In addition, the blog loads super fast for me on Opera.
Superb Blog!

Anonyymi kirjoitti...

Thanks for your personal marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will be a great author.I will make certain to bookmark your blog and will often come
back sometime soon. I want to encourage you to ultimately continue
your great work, have a nice evening!

Also visit my webpage :: brave frontier cheats

Anonyymi kirjoitti...

Also, bags that have prints on them are acknowledged to get greater quantities of lead than the unprinted selection. t too big I cut and hang the whole plant, if they are rather large I will section them.

No, you probably can't find a brown paper bag in any of your local stores but, if you shop online, you can still purchase them in assorted sizes.



Also visit my homepage :: torby z drukiem.pl