perjantaina, heinäkuuta 03, 2009

Mutkia matkassa

Lähdimme veljen kanssa Itäkeskukseen valokuvauttamaan itsemme monia tulevia kortteja varten ja hakemaan niitä HKL:n kortteja. Valokuvat saatiin, kunhan ensin löydettiin sieltä kauppakeskuksesta oikea liike. Soitin etukäteen nuorisosihteerille, että mistähän me löytäisimme valokuvausliikkeen... Ja siis juu, löytyihän se.

Valokuvaaja siellä liikkeessä taisi hiukan hämmentyä, kun sai sokon asiakkaan. Veli opasti minut penkille, jossa piti istua, ja minä taittelin keppini, jottei se näy kuvassa a törötin siinä varmaan kymmenen sekuntia ihan paikallani, ennen kuin kuvaaja sanoi, että pitäisi kääntyä... "Ai siellä sä olet", totesin ja käännyin kiltisti kuvaajan suuntaan. Oli varsin hiljainen kaveri. Veljelle hän neuvoi sanallisesti paljon enemmän kuin minulle. Eikä siellä edes käynyt Visa elektron.

HKL:n toimisto löytyi helposti ja menimme tiskille henkilöllisyystodistusten ja HKL:n omalle lomakkeelle tehtyjen lääkärintodistusten kanssa. Täti siellä tiskin takana kuitenkin kertoi, ettei ne riitä. Kuulemma HKL:n oman lääkärin pitää tehdä se päätös, olemmeko me oikeutettuja vapaalippuun vai emme. Jassoo. Kehtasi vielä oikeasti epäillä, ettemme ole, vaikka meillä molemmilla oli HUS:ista saadut lääkärintodistukset.

Samalla reissulla kävi myös ilmi, ettemme olekaan helsinkiläisiä. Olen elänyt kolme päivää siinä luulossa, että olen Helsingin kansalainen, ja sitten tämä HKL:n täti kertookin: "Sulla ainakin lukee täällä kotikuntana Tuusula." "Ai kummalla?" "No sulla." Aika jännä, sillä olen tehnyt muuttoilmoituksen... Reilu pari viikkoa sitten ja laitoin siihen kyllä ihan selvästi kotikunnan kohdalle Helsinki. Veljelläni oli ihan sama.

Nyt olen pari kertaa yrittänyt soittaa maistraattiin kotikunta-asiassa, muttei siellä kukaan halua vastata minulle. Ensimmäisellä kerralla tyyttäsi suoraan varattua, toisella kerralla hälytti muutaman kerran normaalisti, kunnes taas tyyyttäili varattua.

Itäkeskuksesta palatessamme (kertoi se HKL:n täti sentään kunnolla, mistä löydämme 54-bussin pysäkin) jäimme väärällä pysäkillä pois. Se oli varmaan pysäkkiä liian aikaisin... Korkeintaan kahta. Saimme siis kävellä hieman pidemmän mutkan kautta kotiin.

Työpaikkailmoitus avustajasta on ollut neljä tuntia netissä ja minuun on ottanut yhteyttä jo 8 ihmistä.

Edit 14.30: Vihdoin sieltä Maistraatista vastattiin ja nyt olemme molemmat helsinkiläisiä. Kuulosti varsin työhönsä kyllästyneeltä se ihminen siellä toisessa päässä. Ehkä siksi se löikin luurin korvaan pari kertaa.

Ei kommentteja: