torstaina, maaliskuuta 12, 2009

Harrastusmeininkiä

Ensin on mainittava, että reputin viime jaksossa englannin (en muista, mainitsinko sitä täällä) ja tänään oli sitten uusintakoe. Nyt voisin jopa melkein kuvitella pääseväni läpi. Vastauspaperiin jäi ainakin paljon vähemmän tyhjiä kohtia kuin viimeksi. Ehkä se tästä vielä.

*******

Minun on pitänyt varmaan sata kertaa esitellä täällä niitä neulomiani villasukkia. Tein niitä puolitoista viikkoa ja sain jopa langat hiihtolomalla pääteltyä. Villasukkien valmistumisen jälkeen tein itselleni lapaset. Nekin tulivat valmiiksi jo kaksi viikkoa sitten, toisessa lapasessa meni päivä, toisessa joku pari, kun piti välillä olla koulussakin, valitettavasti. Okei, kyllä minä käytin yhden filosofiantunninkin neulomiseen.Kuvassa pitäisi näkyä kivasti sekä villasukat (toinen lila vihreillä raidoilla, toinen vihreä liloilla raidoilla) että pikkulettini, jotka väsäsin vajaa pari viikkoa sitten samalla, kun kuuntelin hirveää läjää näytelmätekstejä. Koulussa ihmiset sanoivat minua pikkulettien ja tuon asun (vihreää fleegeä oleva tunikamainen hupparisysteemi, jossa pitkä "haltiahuppu") takia metsähaltiaksi.Tässä sitten ovat lapaset. Samoista langoista tehty kuin villasukat. Ranneosa vihreä kahdella ohuella lilalla raidalla, kämmenosa lila vihreällä sahalaitaisella langalla. Äitini pääsi oikein valokuvamalliksi tätä kuvaa varten.

Esimerkiksi äitini ihmetteli, kuinka osasin tehdä lapasiin tuollaista kuviota, vaikken näe niitä lankoja. Hän ei kuulemma olisi osannut, jos pitää kuvio pitää vaan päässä. Ihan helppoahan se oli... Aina välillä piti vaan tarkistaa, kumpaan lankakerään se lanka milloinkin meni. Joo, okei, kyllä se takkuili välillä tosi paljon, mutta sain kuvion kuitenkin tehtyä ja se oli aika hienoa. Minulta on myös pari tässä kysynyt, voinko opettaa heitäkin neulomaan, hih. En minäkään ollut vielä vuosi tai pari sitten mikään hyvä neuloja. Yläasteellakin meni pari kuukautta, että sain villasukat valmiiksi ja silloin tuli toisesta sukasta pienempi kuin toisesta, kun en jaksanut keskittyä siihen niin kauaa.

*******

Kuukauden päästä on Kouvolassa Taikapäivät (koko pääsiäinen taikureita, jeah!) ja olen taas vaihteesta ihan fiiliksissä kaikesta, mihin saattaa tietysti vaikuttaa sekin, että pääsin eroon englannin opiskelusta. Joka tapauksessa odotan Taikapäiviä jo ihan 'kybällä'.

Ostin maanantaina itselleni salkun, johon voin taikavermeeni sijoittaa. Se on hieno sininen lukollinen työkalusalkku. Opin jopa käyttämään sitä lukkoa, kun päivän verran sitä pohdin. Salkkuni tulee kyllä kokemaan tässä vielä paljon tuunausta.

Ihan melkein käskystä pitää mainita (ei minua oikeasti mitenkään käsketty ;) ), kuinka mahtipalvelua sainkaan tällä viikolla Markku Purho KY:ltä. Heilläkään siellä ei ole ollut kokemusta sokkoasiakkaista ennen minua. Tähän asti on jo ollut todella upeaa, että sain viime Taikapäiville oppaani halvemmalla ja että olen saanut Jokerista sähköisen version. Tällä viikolla sain Jokerin sähköisen version jo ennen, kuin sitä on edes paperiversion tilaajille lähetettykään. Eli, olen tällä kertaa Suomen ensimmäinen, joka sai vuoden -09 toisen Jokerin itselleen!

Olen koko alkuvuoden miettinyt, uskaltautuisinko sunnuntaisin tapaamaan Helsingissä muita taikuri-ihmisiä. En ole vielä uskaltanut, mutta ehkä tässä vielä... Ei, kun kyllä, minä vielä uskallan mennä sinne. Eivät ne niin pelottavia ole.


---
Villasukkakuva: Lotta


Edit: Sain kuulla, ettei tämän merkinnän kuvat näy normaalisti. Saattepahan tekin uusia kokemuksia netinkäytöstä: se on ihan normaalia, että tietää sivulla olevan kuvia, mutta niiden sisältö jää hämärän peittoon. Minä olen sentään ainakin yrittänyt selittää kuvien sisältöäkin.

Ei vaisinkaan. En tiedä, mikä niissä mättää, koska kuvien html-koodit näkyvät (minusta ainakin) ihan normaalisti ja muutenkin ne puheohjelmilla on ihan normeja. Kuulemma kuvattomia kuvia klikkailemalla saa ne näkymään. Jos ei sekään auta, voin yrittää tehdä asialle jotain, jos osaan.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sukat ja lapaset! Kuvattomat kuvat näkyivät ainakin minulle, kun niitä klikkasi. Ilmottaudunpa nyt sitten muutenkin - olen käynyt vakoilemassa elämääsi täällä jo jonkin aikaa. Löysin tänne YLE:n sivujen kautta joskus tässä taannoin. En nyt enää muista milloin. :) Mukava on ollut lueskella elämästäsi ja tekemisistäsi. Sen verran olen saanut jo aiemmin tutustua sokeiden elämään, että en ole ollut yllättynyt siitä, että ilman näköaistia pystyy tekemään kaikenlaisia asioita. Mutta tosi iloinen olen, että et niitä jätä tekemättä sen vuoksi, ettet näe - niinkin saattaisi joku tehdä. Iloista ja aurinkoista kevättä sinulle! :)

Ida kirjoitti...

Saako tänne myös sen lyijykynäpiirrustuksen, jonka lähetit minulle? Minusta se olisi blogissa julkaisemisen arvoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi: Kiva, että olet käynyt vakoilemassa elämääni. ;) Saa käydä tulevaisuudessakin.

Lilithea: Mahdollisesti... Kunhan ehkä ensin vähän piirtelen siihen vielä taustaa ja sellaista.

Markus-serkku kirjoitti...

Pikkukuvat eivät näy, koska niiden url:t ovat jostain syystä vaillinaiset. Eli esim. villasukkakuvan pienen version osoite on pelkkä "Mykkyrämenninkäinen ja villasukat", kun sen pitäisi olla "http://3.bp.blogspot.com/_eNogXUMVw3w/SblzgFe_cWI/AAAAAAAAABw/qGELFQKN7as/s1600-h/Mykkyr%C3%A4mennink%C3%A4inen%2Bsukat.jpg". Tuo kohta löytyy siis lähdekoodista img-tagin src-attribuutista (img style="..." src="..."). En tunne tätä Bloggeria niin hyvin, että osaisin suoraan sanoa, miten tuon voi korjata, mutta toivottavasti tämä auttaa! :)

Ja niin, kiva lukea sun juttuja!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, sinäkin täällä!

Kiitoksia neuvosta. Tuo siellä varmaan mättää joo... Mutta minusta tuntuu, etten taida edes korjata sitä. ;) Saattepahan tekin katsella tyhjiä kuvia, muahahaa.

Niin, ja kiva kun kävit.

Anonyymi kirjoitti...

Olipas todella hienot nuo sinun tekemät lapaset, itse en onnistuisi tuollaisten tekemisessä ikinä!

Minä olen tuon toisen Anonyymin tavoin lueskellut sinun blogia jo jonkin aikaa, mukavaa ja varsin avartavaa luettavaa. Kiitoksia, kun jaksat kirjoitella blogia, palaan lueskelemaan myöhemminkin!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, kiitos. :)

Mukava, että olet lueskellut. Vielä mukavampi tietysti, että teet sitä vielä jatkossakin. =)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa ihanaa mykkyrämeininkiä! :) Löysin blogisi vasta eilen ja olen nyt innokkaasti lukenut kaikkia vanhoja kommentteja läpi, että pysyisin ajan tasalla tulevaisuudessa :D Olen kiinnostunut sokeiden elämästä jo ihan omien hmmm... no sanotaanko vaikka lapsuuden riskitekijöiden ja kokemusten takia (minun oletettiin vauvana olevan sokea, mutta hyvien hoitojen avulla silmäni kuntoutuivat todella hyvin) ja blogiasi on kyllä muutenkin erittäin mukava lueskella, antaa uudenlaista näkökulmaa! :) ps.lapaset oli ihanat ja värivalinnat erinomaiset!